mandag den 21. oktober 2013

Dragon Box

 Jeg har aldrig gjort så meget i det der med at spille, men dette spil har i den grad fanget min interesse. Dragon Box findes i 2 udgaver - fra 5 år og fra 12 år. Vi har hentet det som en app til vores tablet. Det er muligt at gemme flere brugere på spillene, så hvert familiemedlem gemmer sin egen score.


Spillet er enkelt. Det går ud på, at få sin drage til at vokse, hvilket man gør ved at isolere boxen på en af siderne.

Man introduceres lige så stille til spillets forskellige funktioner - hvilke kort udligner hinanden, så de kan fjernes (plus og minus), tilføj kort (på begge siderne - lighedstegnet kommer til senere), så man kan udligne kort og få dem fjernet osv. Dragen spiser så de kort, som er tilbage på den anden side. Hvis opgaven ikke er løst korrekt er dragen ikke så vild med maden - og man tjener ikke maksimalt antal stjerner for banen.

Spillets sværhedsgrad øges tilsvarende ved hvert spil. Mulighederne for spilelrne øges selvfølgelig på grund af flere "regnearter", men til en start spiller man med øgler, fisk og andre væsener, der efterhånden skiftes ud med matematiske symboler, bogstaver og regneudtryk.

Håbet er, at spillet kan være en god måde at introducere ligninger i matematikundervisningen - ja eller bare øve sig i at arbejde med ligninger. En ny og anderledes fremgangsmåde skal i hvert fald afprøves. Jeg har betalt omkring 40 kroner for hvert spil i google play store.