mandag den 28. oktober 2013

Mandag morgen...

En rigtig mandag.
Havde lidt svært ved at komme ud af sengen her til morgen. Lyden af regn og blæst mod ruden hjalp ikke på lysten til at fjerne dynen og vende kroppen på højkant.
Da mindstemanden kom op blev det bestemt ikke bedre. Han var virkelig mandag-morgen-sur. Det var det helt forkerte tøj, der var fundet til ham. Undertrøje skulle han i hvert fald ikke have på. Strømperne var for stramme. Og jeg kan slet ikke huske, hvad han ellers skældte ud på eller over.

Men NU - NU skal det seneste adfærdsreguleringsforsøg i hjemmet testes. Drengen har siden efterårsferien startede fået muligheden for at optjene 60 minutters spilletid til den kommende dag. Repræsenteret for ham ved 60 små pinde i et glas. Kniber det med opførslen, ja så får han en advarsel, hvorefter pindene begynder at forsvinde.
Siden tiltaget startede har vi ikke haft vanskeligheder med pyller, råben, slå, ikke at ville hjælpe, eller at være på tværs. Men denne morgen slap uhyret så løs fra hans indre, og jeg måtte inddrage nogle af de eftertragtede pinde. Han blev aldeles ulykkelig, men rettede allerede ind efter 3 pinde! Imponerende succes. Knægten kom i det forfærdelige tøj og fik spist sin morgenmad, hvorefter uhyret fuldstændig forsvandt og jeg fik min glade, hjælpsomme, sjove, snakkesalige dreng tilbage :-)

Heldigvis bevirkede sommertiden, at der også var lyst, da vi kørte til skole og på arbejde, så til trods for lidt småregn, så lykkedes alting alligevel sådan en mandag morgen.

Et helt andet problem er, at sønnens eneste interesse og største passion er spil på computer/tablet/wii/Nintendo eller helt andre konsoller/maskiner, og hans afhængighed af dette er så stor, at han allerede mandag morgen er ved at planlægge sin spilletid for ugen!

Og da han her til aften blev mindet om, at der kun er optjent 57 minutter til i morgen, ja så knuste jeg da lige hans verden endnu engang - dog ikke mere end en påmindelse om, at skælden ud og klageri ville medføre et tab af endnu en pind, fik ham stoppet igen...