onsdag den 30. oktober 2013

Fysikundervisning og videorapporter

Jeg fik i år den ide, at vi i fysikundervisningen skulle lave videorapporter, da jeg de sidste par år har haft vanskeligheder ved at nå at rette fysikrapporterne, og de er svære at dele bagefter.
Desuden er eleverne ret gode til at lave små film, og de har som regel udstyr med i skole, så det er muligt at filme og redigere.
Det har selvfølgelig givet tekniske problemer med især forskellige filformater, og vi har en del at lære ift. at uploade til blogger, hvor vi har en lukket blog til klassens fysikrapporter. Alle eleveren skal lære at bruge bloggen - hvordan opretter man indlæg, hvordan fungerer etiketter og hvorfor er det smart? Der har selvfølglig også været en del brugerfejl. Man har glemt den device, som filmen er gemt på, eller simpelthen ikke fået gemt filmen!
Så i den forbindelse er der en del at forbedre endnu.
Til gengæld har det været godt at arbejde med forskellige forsøg, som eleverne deler med hinanden, når vi ser videoerne. De er klart mere motiverede for forsøgene, og de arbejder hele tiden på at forbedre videorapporterne. Det er naturligt nok teoridelen, der halter. Det er den svære del af arbejdsprocessen, men det er også her, vi får rigtig meget ud af at snakke om teorien efterfølgende og videoerne giver et godt afbræk i forklaringerne ved tavlen.
Denne klasse er specielt gode til at få et humoristisk islet ind i videoerne, og jeg mener ikke, at det ødelægger undervisningen, at vi samtidig sidder og griner sammen. :-)


http://www.youtube.com/v/Qfi7uApOJak?autohide=1&version=3&attribution_tag=h7t3Q9tETZPvdONLzWT9RA&showinfo=1&autoplay=1&autohide=1&feature=share